Ont i ryggen efter en dag på kontoret? - Artiklar
Ont i ryggen efter en dag på kontoret?

Ont i ryggen efter en dag på kontoret?

Du är inte ensam. Flera studier visar att långvarigt stillasittande i en dålig kontorsstol ökar risken att drabbas av kroniska ryggsmärtor och livsfarliga sjukdomar som cancer och diabetes. Men om nu kontorsstolar gör oss sjuka och ömma, bör vi då låta bli dem helt?

Det enkla svaret är nej. Sittande bör klassas som en lämplig arbetsställning, då det ger kroppen bra stöd, åtminstone när man kan anpassa sig till en bra arbetsposition vid ett höj- och sänkbart skrivbord – I kombination med aktivt sittande. På Elite har vi ett stort utbud av balanspallar och sadelstolar som främjar ett aktivt sittande.

Aktiva stolar som aktiverar din kropp

Sadelstol

I våra sadelstolar sitter du i ”ryttarställning”, något som hindrar ryggen från att sjunka ihop. En sadelstol ger kroppen en avslappnad hållning och låter dig jobba i en skön position som är skonsam mot nacke, rygg och axlar. Kolla t.ex. in sadelstolen Back app.

Balansstol

Alla våra balansstolar har en inbyggd obalans som aktiverar kroppen utan att du tänker på det, men för att hålla balansen måste kroppen vara aktiv. Balansstolen håller kroppen i ett naturligt läge, samtidigt som den är skonsam mot rygg och axlar. I vår populära balanspall Balance kan du sitta bekvämt länge.

Pilatesstol

Våra pilatesstolar har en liten pilatesboll inbyggd i stolen, vilket ger stolen en inbyggd obalans som tränar din kropp när du sitter. Precis som en pilatesboll, tvingar pilatesstolen dina bål- och sätesmuskler att jobba för att hålla kroppen upprätt. Se t.ex. vår pilatesstol Globen som finns i flera storlekar.

Här kan du se hela utbudet av våra aktiva stolar. Har du svårt att veta vilken av våra pilates-, balans- eller sadelstolar du ska välja? Kontakta oss, vi hjälper dig att välja rätt.

Vi rekommenderar

Publicerad 2018-05-21 Artiklar 491

Inga produkter

To be determined Frakt
0 kr Summa

Gå till kassan