Hur väljer man rätt färg till kontor? - Artiklar
Hur väljer man rätt färg till kontor?

Hur väljer man rätt färg till kontor?

Färg har förmågan att påverka oss både psykiskt och fysiskt, vissa färger gör oss lugna och positiva medan andra gör oss uppspelta och stressade.

Vi på Elite hjälper dig med hur olika färger på kontoret kan användas för att trigga igång motivationen och göra medarbetarna mer produktiva – men också med vilken färg som passar var.

VILKEN FÄRG PASSAR VAR?


BLÅ:

Blå är en lugnande färg som gör oss piggare och förbättrar vår koncentration. Den blåa färgenär överlägsen när det kommer till att motivera oss till att slutföra arbetsuppgifter som kräver maximalt fokus.

  • Blå är alltså den bästa färgen för kontoret eller arbetsplatsen, både på såväl inredningsdetaljer som kontorsmöbler. Våra blåa kontorsstolar har länge varit en kundfavorit exempelvis.

GUL:

Gul är energigivande, utstrålar positivitet och höjer våra självförtroenden. Som den starkaste psykologiska färgen kanske du även vill välja gula toner för att stimulera din kreativitet.

  • Gul är därför en perfekt färg att ha på kontoret, som får dig på rätt humör för att göra ett bra jobb.

GRÖN:

Grön harmoniserar och sprider en känsla av lugn och trygghet. Aspekter som är särskilt användbara om du känner dig överväldigad och stressad över alla arbetsuppgifter som hänger över dig.

  • Grön är den perfekta färgen att ha i alla rum, gärna på inredningsdetaljer, både på möbler och växter.

RÖD:

Röd är en stark, stimulerande färg som får dig att vakna till, hjärtat slår lite extra och pulsen höjs några snäpp. Rött ger oss energi, men vi kan också bli stressade av dess intensitet.

  • Den röda färgen passar absolut bäst på inredningsdetaljer i utrymmen där man bara är under kortare perioder, t.ex. i lunchrummet men kan även göra sig bra på kontorsmöbler.

 

Lycka till med färgsättningen på kontoret!

Publicerad 2018-06-12 Artiklar 1202

Inga produkter

To be determined Frakt
0 kr Summa

Gå till kassan