Arbetsplatsmatta för kontor - Därför måste du ha en - Artiklar
Arbetsplatsmatta för stående arbete – Varför du bör ha en

Arbetsplatsmatta för stående arbete – Varför du bör ha en

Fler väljer att köpa in skrivbord som är höj- och sänkbara till sina kontor, men många glömmer ofta att komplettera med en ergonomisk arbetsplatsmatta för stående arbete. Ett vanligt antagande är att det ”inte behövs” – men det stämmer inte alls. Här förklarar vi några fördelar med arbetsplatsmattor – och varför de bör finnas på er arbetsplats inom kort. 

4 anledningar till varför du måste ha en ergonomisk matta att stå på

  • Aldrig mer ont i fötterna eller löparskor på jobbet. Du står mjukt och skönt på våra mattor.
  • Dämpar och fördelar belastningen mellan båda fötterna.
  • Du orkar stå upp längre och i en bättre arbetsposition.
  • Motverkar de negativa effekterna av stillasittande arbete.

4 tips när du ska köpa en ergonomisk ståmatta

  1. Välj en arbetsplatsmatta som har hög hållbarhet mot sprickbildning och som inte försämras av rengöringsmedel. Mattor utan sömmar kommer säkerställa att inget vatten, rengöringsmedel eller andra kemikalier absorberas i mattan.

  2. Leta efter en stabil arbetsplatsmatta med bra grepp som inte glider längs golvets yta. Men undvik en matta med för mycket grepp, då du måste kunna göra mindre justeringar av mattans position stående, utan att behöva böja dig ner.

  3. Mattan ska ha rundade kanter, det minimerar risken för att någon snubblar på mattkanten, se till exempel den här arbetsplatsmattan från StandUp.

  4. Välj en mjuk matta som har tillräcklig dämpning för att ge avlastning och understödja subtila rörelser under dagen, men inte så mjuk att den blir obekväm att stå på.

Publicerad 2018-08-10 Artiklar 7226

Inga produkter

To be determined Frakt
0 kr Summa

Gå till kassan