9 grymma tips till din Café- & Restauranginredning - Artiklar
Våra 9 bästa tips till café- och restauranginredning!

Våra 9 bästa tips till café- och restauranginredning!

Restauranginredning har två viktiga moment att tänka på -upplevelse och funktionalitet. Lokalen ska vara välkomnande, tilltalande och inbjudande samtidigt som den ska vara ett bekvämt, tryggt och praktiskt utrymme för både kunder och personal.

Med våra bästa tips och vårt breda utbud av snygga och billiga restaurangmöbler till lounge och matsal får du en modern restauranginredning som är mycket mer än bara bord och stolar!

 

Hur inreder man en restaurang eller ett café?

1. Låt rummet styra, inte idéen. Det är viktigt att komma ihåg att rummet utgör villkoren för din inredning. Överväg dess för- och nackdelar, dess potential och möjligheter, och låta din vision växa fram ur det.

2. Maximera sittutrymmet balanserat. Det centrala är att bygga en verksamhet som rymmer kunder. Maximera din yta för sittplatser, men låt det inte bli trångt och instängt – detta är inte en skolmatsal utan en restaurang! Testa akustiska rumsavdelare  för en effektivare och mysigare planlösning!

3. Skaffa hållbara möbler. I bästa fall kommer du ha tiotals kunder vid samma bord dagligen. Möbler till restaurang och café måste med andra ord vara hållbara och tåliga, om du inte vill byta inredning varje kvartal.

 

Hur inreder man en restaurang - inredning & inspiration

Restauranginredningar kan vara utmanande av många skäl - en restaurang ska inte bara behaga smaksinnet, utan inredningen ska signalera en atmosfär som kunden kommer trivas i. Dessutom är det oerhört viktigt att designen är praktisk och lätt att röra sig i.


1. Tänk på ingången. Underskatta inte det första intrycket när det kommer till hungriga människor. Ingången ska signalera restaurangens stil, och samtidigt locka kunden att stiga på och göra sig bekväm.

2. Ha inga ”dåliga bord”. En bra tumregel när du vill maximera din yta är att inga ”dåliga bord” ska få uppstå – då är det för många bord. Om du placerar ett bord vid ingången, framför köket eller i ett trångt hörn vid toaletten kommer kundens upplevelse förmodligen vara sämre än vid andra bord.

3. Ha rätt belysning. En restaurang är ett ställe där människor kliver ur vardagen och för att mötas. Att omringas av god stämning sitter många gånger i taket – svagare belysning, med till exempel levande ljus i borden och mjuka lampor i taket eller på väggarna, skapar lätt en behaglig atmosfär. Hitta belysning som passar just din lokal här!

Hur inreder man ett café - inredning & inspiration

Att inreda ett café är att inreda med alla sinnen. Kakor och bullar som luktar gott, precis som en härlig kaffedoft, kommer påverka det allmänna intrycket. Tänk även på vad det är som gör att kunden väljer komma till ditt café, istället för att dricka sin kaffe hemma?


1. Visa upp det goda. 
I ett café är vi vana vid att se bullar, tårtor och annat tilltugg. Det är förutom praktiskt även snyggt – en vacker display av maten blir som ett estetiskt element i sig.

2. Använd ändamålsändliga cafémöbler. Tänk på vem som besöker ditt café och varför. Om du vill att dina kunder ska trivas kvar länge kan sköna fåtöljer och låga kaffebord vara bra att satsa på.

3. Ha rätt belysning. Ett café besöks ofta på dagen, vilket gör att en alltför mörk lokal kanske inte är så lockande. Dessutom kommer många till ett café för att jobba eller plugga – då är välbelysta bord högt uppskattade. Kolla in belysningsalternativ för både stora och små utrymmen här!

Publicerad 2018-11-23 Artiklar 8178

Inga produkter

To be determined Frakt
0 kr Summa

Gå till kassan